TUTKIMUSTIETOA

 

Tuomme tänne tuoreeseen – joskus muutaman vuoden takaiseenkin – tutkimusnäyttöön pohjaavaa tietoa yrittäjän hyvinvoinnin ja sen edistämisen tueksi.

Tutkimustietoa päivitetään Toivo@Tee -hankkeen edetessä. 

Sisällöntuotannosta Tutkimustietoa -valikkoon vastaa tarja.kantola(at)laurea.fi

Mars matkalle! Terveyttä työpaikoille –suositukset.

Terveyden edistämisen lähtökohtana työpaikoilla ovat ammatin vaatimukset ja vaikutukset, jolloin itsestä huolehtiminen on osa ammattitaitoa. Mars matkalle! Työterveyslaitos. 2019.

Pienyrittäjän työkyvyn kulmakivet. TOP 10 vinkit.

Oletko pienyrittäjä tai yksinyrittäjä? On tärkeää, että tunnistat yrittämiseen ja toimialaasi liittyvät vaa- timukset, kuormitus- ja riskitekijät, osaat ottaa ne huomioon ja toimia terveyttä sekä työkykyä vahvis- tavalla tavalla. Työterveyslaitos. 2017.

Yrittäjä, huolehdi itsestäsi.

Yrittäjä, oletko huolestunut omasta jaksamisestasi? Hienoa! Olet silloin jo oikealla polulla. Oman tilanteen tunnistaminen ja rehellinen tunnustaminen on muutoksen ensimmäinen edellytys. Työterveyslaitos. 2019.

Yrittäjän työhyvinvointi vaatii omia valintoja ja oikeaa asennetta.

Yrittäjän on tärkeä tunnistaa oman toimialansa ja yrittäjyyden työkykyä ylläpitävät ja kuormitusta tai riskejä aiheuttavat tekijät. Työterveyslaitos julkaisi TOP10 -vinkkilistan, joka auttaa yrittäjää arvioimaan omia käytäntöjään työkyvyn ja terveyden ylläpidon kannalta. Työterveyslaitos. 2016.